Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на механизма на ел стъклата-снимки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на механизма на ел стъклата-снимки

Здравейте,
    Днес реших да сменя машинката за стъклото на една от задните врати, тъй като върви много тегаво и спира на половин см. преди да се затвори.Машинката ми я даде предишният собственик на колата ,преди 2 години ,но не ми беше оставало време за смяна досега.Запретнах ръкави и започнах да разглобявам, докато не установих, че машинката е малко по различна, но реших, че ще ползвам само моторчето.Честно казано си изпочупих и надрах ръцете, и накрая разглобих всичко без ясна идея как ще го сглобя.Имах леки съмнения в успеха на начинанието, които се сбъднаха, и вечерта ме завари с разглобена врата и смъкнат прозорец, нямайки ясна представа как да сглобя машинката, и по трудното-как да закача жилата на водача без да е свален, защото видимоста във вратата е нулева.Искам не искам най накрая подпрях някък си прозореца и се прибрах да търся инфо, и утре отново да запретвам ръкави.След доста търсене намерих само 3-4теми на бг, като в едната е имало и снимки, които вече не са активни.Най накрая попаднах на подобна тема, която реших, че може да спести доста нерви на колеги които решат да правят подобни ремонти, и реших да я пейстна тук.

http://forum.alfa156.net/forum/forum....asp?TID=53077
    Attached Files
    Last edited by stu; d.m.y г., 22:41.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Правил съм упражнението на предна врата.Няма да минеш без да извадиш целия механизъм.За целта обаче трябва да извадиш стъклото от вратата.После се вади механизма.Стъклото трябва да слезе долу, откачаш го от водача, откачат се и страничните водачи, отвътре на вратат има едно уплътнение на стъклото - маха се, стъклото се завърта вертикално и се изнизва нагоре.После махаш машинката.После в обратния ред - първо слагаш машинката, после стъклото, водачите и тогава го закачаш за плъзгача и т.н.
    Така е отпред, сигурно и отзад ще е по същия начин.Въжето не може да се закачи за водача ако не е изваден от релсата.Като свършиш изпробвай го преди да го монтираш като го закачиш за кабелите.Да се убедиш че работи.Намажи релсата с гресчица.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ебати гадното ремонтче, взе ми здравето.Направих го без да махам стъклото, но при мен проблема беше, че се разглоби целият механизъм и докато налучкам как да го сглобя го ядох голям.Това е един от най гадните ремонти които съм правил!

Comment

Ми затова ти казах че се вади джама.Лесно става.Ма си е гаден ремонта де.

Comment

При мен се усложни, тъй като започнах на сляпо и дори не знаех, как се откача механизма от прозореца , затова и реших да постна снимките.

Comment

Съжалявам, че вдигам малко остаряла тема, но и аз имам в момента същия проблем.
            Въпросът ми е: как се откача плъзгача от средната шина, който е закачен и държи прозореца?

Благодаря!
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 144HP 1998

Comment

Вади се шината, т.е. целия механизъм.За 30-40 лв си намери втора употреба и ще си спестиш доста главоболия.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Вади се шината, т.е. целия механизъм.За 30-40 лв си намери втора употреба и ще си спестиш доста главоболия.
                То ми е ясно, че се вади шината, но не мога да я освободя от тази пластмаса (някъде прочетох, че я наричат "зегерка", но не съм сигурен...), за която е закачен прозореца и която се движи по средната шина.

Comment

Чакай сега... Не се освобождава пластмасата от шината, а самото стъкло от пластмасата. Въпросната зегерка е отзад, а на стъклото има дупка.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Точно. Искам да освободя тази зегерка от стъклото, за да мога да изкарам шината, но не знам как.
                    Съжалявам, ако не се изразявам правилно, но за първи път правя такива интервенции...

Comment

Ами издърпва се - в посока противоположна на срязаното
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Дърпай здраво, че иначе не излиза.

Comment

Това е друг въпрос, въпросната "зегерка " е като "пеперуда", като от едната страна между крилцата е срязана.Дърпа се успоредно на стъклото, имай пред вид че ако дърпаш от грешната страна може и да я счупиш.За твое успокоение ще кажа че аз я счупих защото пластмасата се беше втърдила може би от студа.Можеш да си изрежеш нещо подобно от подходяща пластмаса.

Comment

Някой да има снимка на въпросната "зегерка"?

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Това е друг въпрос, въпросната "зегерка " е като "пеперуда", като от едната страна между крилцата е срязана.Дърпа се успоредно на стъклото, имай пред вид че ако дърпаш от грешната страна може и да я счупиш.За твое успокоение ще кажа че аз я счупих защото пластмасата се беше втърдила може би от студа.Можеш да си изрежеш нещо подобно от подходяща пластмаса.
                            А прозореца в какво състояние трябва да е? Свалено или вдигнато?

Comment

Втората снимка, просто няма как да объркаш на къде да дърпаш-мисля, че се падаше надолу.По добре да е вдигнат прозореца за да не ти пречи.

Comment

Working...
                              X